Saapuminen satamaan

Asiointiohjeet kuorma-autoilijoille

 

1. YLEISET OHJEET

SATAMAJÄRJESTYS (napsauta saadaksesi lisäohjeita)

2. YHTEYSNUMEROT

Yleinen puhelinnumero:Satamakonttori0207 631 500
 Kulunvalvonta/portti040 736 4872
ISPS ja kulkuluvat:Liikennepäällikkö 
 Tomas Damén0400 471 053
ISPS ja IMO-lastit:Tekninen päällikkö 
 Turvapäällikkö 
 Jani Nordman0400 396 044
Ahtaus- ja terminaalipalvelut:Työnjohto0207 631 503
Tulli, Hangon tulliPäivystysnumero040 332 6931

 

3. PALVELUAJAT

  • Inkoon satamakonttori on avoinna arkisin klo 08.00 - 16.00.
  • Kulunvalvonta päivystää 24 h kaikkina päivinä (kävelyportti (B1) avoinna vain arkisin klo 07.00 - 17.00).
  • Ahtaus- ja terminaalipalvelut arkisin klo 06.00 - 21.30.
  • Hangon tulli päivystää kaikki päivät klo 07.00 - 23.00.

4. SATAMASSA KÄYNTI

4.1 KULKULUVAT

Satama on ISPS alue (International ship and port facility security code; alusten ja satamarakenteiden kansainvälinen turvajärjestelmä). Satama-alueelle pyrkivän on, portille saavuttuaan, ilmoittauduttava kulunvalvonnalle. Kaikkien samassa kulkuneuvossa matkaavien on ilmoittauduttava. Ilmoitus tehdään soittamalla portin vieressä olevaan numeroon. Vierailioiden on varauduttava antamaan perusteellista tietoa vierailustaan, sekä todistamaan henkilöllisyytensä. Kulunvalvonta seuraa vierailijaa määränpäähän.

Mikäli vierailija haluaa pääsyn satamassa olevaan alukseen, on hänen ilmoitettava 24 tuntia etukäteen tulostaan, soittamalla sataman yleiseen puhelinnumeroon, tai sähköpostitse osoitteeseen inkooshp(at)inkooshipping.fi, sekä ilmoittauduttava aluksen yhteyshenkilölle.

Mikäli käynnit ovat säännöllisiä, voi satamakonttorista anoa automaattista ID-korttia. Automaattista ID-korttia omaavan ei tarvitse ilmoittautua mikäli hänen seurassaan ei ole muita henkilöitä, eikä aikomuksena ole aluksessa käyminen. Alueelle tulon jälkeen tulee ilmoittautua työnjohdolle 0207 631 503.

Automaattinen ID-kortti on auto- tai henkilökohtainen.

Sataman turvahenkilöstöllä on oikeus tarkastaa vierailijan henkilöllisyys, tai syy vierailuun milloin tahansa satama-alueella oleskelun aikana. Varautukaa tarkastuksiin. Turvahenkilöstöllä on oikeus pyytää alueella asiattomasti oleskelevia poistumaan.

Satama-alueelle ajaminen on sallittua ainoastaan pääporttia käyttäen.

4.2 SATAMA-ALUEELLA LIIKKUMINEN

Nopeusrajoitus ajoneuvoille satama-alueella on 30 km/h. Satama-alueella ajoneuvolla liikkuessa on pysyttävä pääajoväylillä. Jalankulkijoiden tulee käyttää niille osoitettuja väyliä sekä ajoväylien sivuja. Jalan liikkuessa tulee aina käyttää signaalinväristä heijastinliiviä (luokkamerkintä 2), tai vastaavaa vaatetusta, sekä suojakypärää (CE EN 397).

Olemassa olevia liikennemerkkejä, sekä muuta mahdollista ohjeistusta on ehdottomasti noudatettava.

5. KUORMAN NOUTO- JA PURKUOHJE

Asioinnit tulee ilmoittaa työnjohdolle vähintään yksi työpäivä ennakkoon, numeroon 0207 631 503. Satama-alueelle pääsyn jälkeen tulee noudattaa kulunvalvonnan ja työnjohdon antamia ohjeita. Jos kyseessä on kuorman nouto, tulee ennen kulunvalvontaan ilmoittautumista aina suorittaa ajoneuvon tyhjäpainon punnitus ajoneuvovaa´alla joka sijaitsee satama-alueen ulkopuolella. Mikäli ajoneuvossa ei ole Inkoo Shippingin myöntämää vaakakorttia, tulee kuljettajan kirjata sen tyhjäpaino. Ajoneuvoyhdistelmistä tulee vetäjä sekä perävaunu punnita ja kirjata erikseen. Mikäli ajoneuvossa on Inkoo Shippingin myöntämä vaakakortti, tulee tyhjäpunnituksessa toimia annettujen ohjeiden mukaisesti. Ohjeet löytyvät vaakarakennuksen seinältä. Lopullisessa punnituksessa kortilliset noudattavat vaakavalvomosta löytyviä kirjallisia ohjeita, kortittomat ilmoittautuvat työnjohtoon.

Alueelle pääsyn jälkeen tulee epäselvissä tilanteissa ottaa yhteyttä työnjohtoon, tai irtotuotteiden noudossa suoraan pyöräkuormaajan LA puhelimeen kanavalla 21. Työnjohdon toimisto sijaitsee satamatoimiston viereisessä rakennuksessa. Kuormaukset tai purut hoidetaan pääasiallisesti tulojärjestyksessä, poikkeusvarauksin.

Kappaletavarapurku ja/-lastauksia hoidetaan haarukkatrukilla (maks. 7-10 t) tai nosturilla (maks. 10 t). Alueella ei ole lastauslaituria tai ramppia. Kontissa toimitettava tavara tulee tuoda/viedä itsekuormaavalla (sideloader) ajoneuvolla.

6. PALVELUT KULJETTAJILLE SATAMASSA

Yöpyminen autossa on mahdollista portin edustalla olevalla (vartioimattomalla) alueella. Yöpyminen autossa portin sisäpuolella on mahdollista vain erityisluvalla. Erityislupa on pyydettävä sataman turvapäälliköltä.

Satama-alueelta löytyy ruokala ja WC:t. Ruokala on avoinna arkisin klo 07.45 - 14.30. Lounastarjoilu klo 09.45 - 12.00. Alueella ei ole yleisiä suihkuja, eikä saunaa.

Tullin lähin toimipiste sijaitsee Hangossa, päivystys katso yhteystiedot.
Ajoneuvovaaka sijaitsee alueen ulkopuolella.

7. SATAMA-ALUEEN KARTTA

Internet kotisivuilta on saatavana kartta satama-alueesta. Satama-alueen portilla on myös opastekartta.